diumenge, 25 de febrer del 2018

Entrenar amb potència

Paràmetres per entrenar amb potència

Entrenar per watts ofereix grans avantatges i no resulta massa complicat. Els instructors de ciclisme indoor han d'estar oberts davant aquesta nova dimensió de l'entrenament que probablement es consolidi en els propers anys. En el ciclisme professional ja es ve utilitzant aquesta metodologia des de fa anys i sembla que per fi, en el ciclisme indoor ja comptem amb la tecnologia necessària per poder incorporar-lo a les nostres sessions.

El primer que hem de fer abans de començar a utilitzar aquest sistema d'entrenament és conèixer les nostres zones de treball, igual que fem habitualment amb la FC i la RPE. Les zones d'entrenament per watts giren al voltant del Llindar de Potència Funcional (FTP). L'FTP és la potència màxima que podem mantenir durant un esforç prolongat (60 minuts), normalment aquest FTP es relaciona directament amb la potència generada a la intensitat corresponent al Llindar Làctic (UL), quan sobrepassem els watts corresponents a l'FTP no serem capaços de aguantar massa temps. Hi ha diversos test per estimar el valor de watts de l'FTP, el més conegut és el test de contrarellotge de 20 minuts, que consisteix en pedalar a la màxima intensitat possible durant 20 minuts i multiplicar per 0,05 els watts mitjans generats durant aquest temps (restar-li un 5%), el resultat obtingut serà molt proper al FTP.

Un cop conegut el FTP hem de trobar els percentatges corresponents a les diferents zones relacionant a més els watts amb les zones de FC tal com veníem fent des de fa anys partint de la FC màxima estimada.

Amb aquest mètode de control de la intensitat és molt senzill programar l'exercici adequat a cada client en una sessió de ciclisme indoor, desenvolupant un entrenament molt més segur i efectiu, adequat al nivell de cada participant, resolent per tant un dels majors problemes que ens trobem habitualment en les sessions de ciclisme indoor.

Xavi Lencina.
Master Trainer indoor cycling.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada